Annons från WASA Medicals

Svensk innovation bakom probiotika med tio gånger mer livskraftiga bakterier

Probiotika med mjölksyrabakterier har hyllats för sina positiva effekter på mage och tarm. Men många tillskott på marknaden klarar inte att leverera livskraftiga bakterier hela vägen ner i tarmen där de ska verka. Läs mer om svensk forskning och innovation bakom ProBion, ett tillskott som ger tio gånger mer friska bakterier där de behövs.


Ur ett historiskt perspektiv får vi idag i oss avsevärt mindre mjölksyrabakterier i vår industriproducerade kost än tidigare. Den moderna, raffinerade kosten är troligen en viktig bidragande faktor till varför allt fler lider av dåligt fungerande mage och tarm.

På senare år har probiotika, tillskott av bakterier för att stärka tarm och immunförsvar, hyllats som ett effektivt sätt att lindra eller bota magbesvär.

Det finns dock anledning att vara noggrann i valet av probiotika då många tillskott nått hyllorna trots att de inte lyckas leverera livskraftiga bakterier till tarmen, där de ska verka.

ProBion – baserad på 40 år av forskning

ProBion anpassat efter dina magbesvär

ProBion active: för orolig eller lös mage

ProBion basic: för känslig eller trög mage

ProBion daily: för växlande eller normal mage

ProBion clinica: för optimal effekt, vid resa eller i samband med antibiotika-intag

Läs mer om ProBion produkterna här.

Lennart Cedgård är läkare och VD för WASA Medicals som tillverkar tillskottet ProBion och har studerat mjölksyrabakteriernas hälsoeffekter i 40 år. Han förklarar varför andra, konventionella tillskott inte håller måttet.

– Att påstå att probiotika är hållbara i konsumentförpackningar, som kapslar eller i flytande form är inte sant. Oftast reduceras överlevnaden till 4-5 procent efter 12 månader. Detta innebär att bilen du köpte med 200 hästkrafter endast har 10 kvar. De flesta produkter ute på marknaden saknar adekvat hållbarhetsdokumentation där konsumenten blir informerad hur många procent levande och oskadade bakterieceller som produkter har.

ProBion däremot, är ett tillskott som innehåller upp till 10 miljarder mjölksyrakulturer per tablett och samtidigt garanterar kvalitet. ProBion ger hela 80 till 90 procent levande och oskadade bakterier efter förvaring vid rumstemperatur i 30 månader och hela vägen ner i tarmen.

Tabletten är utvecklad specifikt för att förbättra överlevnad och förlänga exponering av mjölksyrabakterier i mage och tarm. Innovationen bakom Probion är den så kallade matrix som skyddar bakterierna i tabletten. Med hjälp av det slembildande ämnet Xanthan skyddas bakterierna från angrepp av syror i mage och tarmkanal så att livskraftiga bakterier når längre ner i tunn- och tjocktarmen.

Väl i tarmen harmoniserar de tillförda bakterierna med befintliga, goda bakterier för att ge en förstärkt effekt på tarm och immunförsvar.

ProBion MATRIX T innovationen är utvecklad av svenska forskare i ProBion Innovation Sweden, som ger Friska och livskraftiga mjölksyrabakterier med terapeutisk kvalitet.

Besök vår nya webbshop för att läsa mer och beställa ProBion idag!

Köp ProBion här!