Annons från Wasa Medicals

Så får du ordning på magen

Har du förstoppad, lös eller allmänt instabil mage? Genom att äta rätt saker i lagom takt kan din mage snabbt och enkelt återgå till sin normala rytm, allt du behöver göra är att följa ProBions tips på vad du bör och inte bör undvika.


Närbild på kvinnas mage.Istället för att använda sig av koltabletter så fort man är lös i magen, eller äta katrinplommon när magen är trög, kan det vara en god idé att skapa en snäll bakterieflora som får magen balanserad dygnet runt. Det genom att:

  • Äta fibrer i form av färska grönsaker, rotsaker, frukter, bär och nötter som stimulerar en hälsosam bakterieflora.
  • Undvika vitt socker, vitt mjöl och andra raffinerade produkter som skadar tarmen.
  • Undvika högt intag av animaliska fetter och proteiner då de medför förruttnelse i tarmen.
  • Dricka mycket vatten då det är viktigt för tarmens funktion. Minst 1,5-2 liter om dagen.
  • Få i sig probiotiska bakterier som är en viktig del av en hälsosam matkultur.
probion_burkar_eng-160503

ProBion finns i olika varianter för att hjälpa med just dina magbesvär.

ProBion är ett kliniskt bevisat preparat som innehåller mjölksyraproducerade bakterier. Dessa bakterier förbättrar matsmältningen och får magen balanserad oavsett om den är lös/trög eller i ett akut/långvarigt tillstånd.

Att kombinera en vegetarisk kost med dagligt intag av ProBion är ett optimalt sätt för att göra din mage lycklig – det enligt Lennart Cedgård, läkare och VD för Wasa Medicals – som studerat mjölksyrabakteriernas hälsoeffekter i 40 år.

ProBion finns i olika konstellationer så de kan matcha just dina magproblem. De är laktos– och sojafria, och håller sig upp till 30 månader i rumstemperatur. För att testa ProBion, klicka här.

Forskning ProBionska%cc%88rmavbild-2016-09-30-kl-09-42-28

ProBion Innovation Sweden AB (PISA) ett biotekniskt forskningsföretag som drivs av 6 forskare i Göteborg.

PISA utför både kliniska och grundvetenskapliga studier om effekten av probiotika mot olika sjukdomar såsom cancer i tjocktarmen , ämnesomsättningssjukdomar , celiaki infertilitet och Irritable Bowel Syndrome (IBS.)

De samarbetar även med universitet, sjukhus och institutioner runt om i världen, bland annat University of Katmandu, Nepal, ett land med extrem fattigdom. PISA och Lennart Cedgård tror att deras forskning kraftigt kan förbättra hälsan och kvaliteten hos dessa människor.